04.07.2023.

11:36

Foto: printscreen

Vesti

Trajković napada Srbe sa KiM istom jačinom kao što to radi njen šef Kurti! Petković o miljenici lažnog premijera

- Po dobrom starom običaju Rada Trajković napada Srbe sa KiM istom jačinom kao što to radi njen šef Aljbin Kurti, a po istoj ideološkoj matrici glavnu krivicu za eskalaciju krize prebacuje na Beograd. Shodno tome nijednu reč od Kurtijeve Rade nećemo čuti o nevino uhapšenim i prebijenim Srbima koji se na pravdi Boga nalaze u prištinskim kazamatima. Ništa čudno za nekoga ko je odavno napustio srpski nacionalni korpus, zarad ličnog interesa. Po Radi Trajković, Kurti svojim nasilnim antisrpskim akcijama izaziva podozrenje kod Albanaca, ali ne i kod nje. Ona je već navikla da šuruje sa deklarisanim antisrbima poput Bernarda Kušnera, te joj ne pada teško da i u ovom nikada težem trenutku po Srbe na KiM radi protiv interesa sopstvenog naroda - naveo je Petković.

Kako je dodao, zato i danas, "dok sama priznaje da je za nju Kosovo odvojeno od Srbije, sa svojim prijateljima Kurtijem i Svečljom kriminalizije sve časne Srbe sa KiM koji se suprotstavljaju njihovom nasilju i velikoalbanskom teroru i na taj način im priprema teren, stvara prostor i daje alibi za nove jednostrane antisrpke akcije usmerene protiv srpskog golorukog naroda".

Petković je naveo da Beograd čini sve da sačuva mir.

- Ali, država i predsednik Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti novi pogrom i proterivanje Srba koliko god se Rada Trajković upinjala da pomogne Kurtiju da ostvari svoj cilj koji podrazumeva KiM bez Srba - naveo je Petković. 

Trajković je prethodno ocenila na N1 da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti glavni krivci za sadašnju eskalaciju krize na Kosovu i Metohiji. 

Takođe je kritikovala politiku Aleksandra Vučića prema KiM i istakla da je „instalirao mafiju na vlasti, predvođenu Veselinovićem, Radoičićem i šefom policije za sever Bojićem“. Navela je da oni "deset godina rade aktivno na kriminalizaciji ne samo severa Kosova i da su razvili čitavu mrežu ljudi"