Autor: Informer.rs

06.07.2023.

15:08

Foto: Informer

Vesti

Razbuktava se obračun u Narodnoj stranci! Bora Solunac agituje za Aleksića: Miki je bolji kandidat od Vuka, ima moju podršku!

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Borislav Novaković, u narodu poznatiji kao Bora Solunac, otvoreno je napao predsednika partije Vuka Jeremića i poručio da će Miroslav Aleksić imati njegovu punu podršku ukoliko se bude kandidovao na unutarstranačkim izborima.

Informer

 

- Mislim da je Miroslav Aleksić prošao i kroz instituacionalnu i kroz vaninstituacionalnu politiku i da u ovom trenutku može da pruži više. Ako on bude na čelu Narodne stranke onda stranka može očekivati nemerljivo bolji rezultat nego sada - rekao je Novaković za tajkusku televiziju N1.

Novaković je najavio skupštinu Narodne stranke za 22. oktobar, na kojoj će se pored novog predsednika birati i novi organi.

- Aleksić je kroz parlament i kroz borbu opozicije i proteste stasao u jednog od najprepoznatljivijih političara u parlamentu, a rekao bih i u jednog od najprepoznatljivijih i najuticajnijih političara u celoj opoziciji. U ovom trenutku ima veći kapacitet da vodi Narodnu stranku i ukoliko je Aleksić bude vodio  može da se očekuje znatno bolji rezultat od onog koji bi sada prokižnjila - rekao je Novaković.

Informer

 

Podsetimo, kada se svojevremeno javno opredelio za struju koju predvodi Miroslav Aleksić, Novaković se našao na meti advokata i pravnog saveta Narodne stranke Vladimira Gajića.

- Na Vidovdan - napisao je tada Gajić aludirajući na razmere izdaje u partiji, nakon što su tajkunski mediji javno obelodanili da će Aleksić učestvovati u trci za šefa Narodne stranke.