07.07.2023.

07:30

Foto: printscreen

Vesti

Jedan od organizatora demonstracija preti! Zelenović: Neće biti izbora, to vam kažem

Zelenović je u svom obraćanju na sednici parlamenta jasno stavio do znanja da opozicija želi da dođe na vlast bez izbora, odnosno nasilnim demonstracijama na ulicama!?!

- Čuli smo od nekih predstavnika opozicije i vlasti da ih samo dve stvari muče: kako da se što pre završe protesti i kako da to nekako izvezu u neke izbore. Evo, ja vam sada kažem, neće biti izbora! Svako ko ovde bude pričao o izborima radi za Vučića! - kazao je Zelenović.

Komentarišući ove navode, Marko Matić iz Centra za odgovorne medije kaže da se sada postavlja pitanje šta je pravi cilj opozicije ako neće na izbore, koji predstavljaju jedini legitimni način da neko dođe na vlast u državi.

- U normalnim okolnostima i sa normalnom opozicijom njihov glavni cilj trebalo bi da bude raspisivanje izbora. Upravo na izborima bi trebalo da pokažu tu svoju većinu za koju tvrde da je imaju. Ukoliko su mislili da će demonstracije na ulicama da ih dovedu na vlast, bez izbora, mislim da su se grdno prevarili... Srbija nije marionetska zemlja u kojoj se na vlast dolazi preko ulice ili uz pomoć stranih centara moći... - ističe Matić.

Aleksandar Marković, poslanik SNS

Stvar je vrlo jednostavna. Najveći deo opozicije savršeno je svestan da joj je rejting skoro katastrofalan, pa beži i od same pomisli da bi izbori mogli biti raspisani. S druge strane, u tome i jeste razlog zbog kog demonstracijama na ulicama pokušavaju da preuzmu vlast.