Autor: Informer.rs

09.07.2023.

14:02

Foto: Tanjug/S. Aćimović/S. Radovanović

Vesti

Dajković o medijskoj ofanzivi Podgorice uoči sastanka Vučića i Milatovića: Politički odnosi ne bi trebalo da budu opterećeni prošlošću!

Podgoričke "Vijesti", kako je Informer već pisao, objavile se tekst u kome je otkriveno da će Milatović tokom svoje zvanične posete Beogradu pokrenuti pitanje o ekstradiciji nekadašnjeg visokog funkcionera DPS i bivšeg i jedinog predsednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, “koji sedam godina boravi u Beogradu, iako crnogorske vlasti uporno traže njegovo izručenje po presudama zbog višemilionskih malverzacija u Budvi”.

Ovim povodom kontaktirali smo Vladislava Dajkovića, koji je za Informer poručio da je susret dva predsednika dve bratske zemlje kakve su Srbija i Crna Gora veliki korak napred ka normalizaciji odnosa.

- Ti odnosi bili su poremećeni zahvaljujući konstantnoj antisrpskoj retorici koja je stizala sa zvaničnih crnogorskih adresa minulih godina. Upravo zbog toga smatram da susret predsednika Vučića i predsednika Milatovića ne bi trebao u velikoj meri biti opterećivan pitanjima prošlosti, iako naravno jeste važno rešiti sva otvorena pitanja. Ipak, smatram da bi najveći akcenat morao biti stavljen na jačanje ekonomske saradnje jer i deca znaju da Srbija i Crna Gora ne mogu jedna bez druge, ma iz kog ugla gledali. Stoga, nadam se da ćemo sutra svedočiti bratskom razgovoru dvojice predsednika jednog istog naroda - poručio je Dajković za naš portal.