11.07.2023.

10:01

Foto: Beta

Vesti

Jedva je dočekala! Bezumna kampanja srbomrziteljke Nataše Kandić - Srbija i Srbi su za nju genocidni!

Kandić je na svom Tviteru objavila fotografiju takozvanog simbola genocida u Srebrenici -  kažemo takozvani simbol, jer genocida nije bilo. Zločina jeste, ali genocida ne! 

Tako je ova srbomrziteljka požurila da objavi fotografiju  Cveta "Sećanje", koji je poznatiji kao Cvet Srebrenice i predstavlja nezvanični simbol sećanja na zločin koji se dogodio tokom rata u Bosni i Hercegovini 1995 godine.

Bela boja latica ovog cveta simbolizuje nevinost i predstavlja nevino stradale žrtve, zelena boja njegovog središnjeg dela simbolizuje nadu, dok 11 latica simbolizuju 11. jul 1995. godine, dan kada se zločin dogodio.

Kandić hrli i žuri da Srbiju predstavi u lošem svetlu, jer ne treba zaboraviti da svim srbomrscima najviše smeta to što je predsednik Aleksandar Vučić preporodio Srbiju – ekonomski, politički, vojno i u svakom drugom smislu, te naša zemlja sustiže i prestiže mnoge zemlje u regionu po svim parametrima.

Genocid je krivično delo u kome se mora dokazati specijalna namera da se uništi i zatre jedna zajednica i etnička grupa. Ima li toga u Srebrenici? Nema. 

Podsećamo, Nataša Kandić je prilikom dočeka 2022. poželela da Srbiju vodi neko ko će Srbe proglasiti genocidnim.