11.07.2023.

11:24

Foto: printscreen

Vesti

Niko se od Marinikinih poslanika nije pojavio! Opozicija postavila novi rekord - u neradu i zabušavanju

Kao da im sramota na glasanju o ministru Bratislavu Gašiću prošle nedelje nije bila dovoljna, kada se skoro polovina potpisnika zahteva da se glasa o smeni ministra na samom glasanju nije ni pojavila,  a danas ih je na utvrđivanje kvoruma došlo - manje nego ikad.

Ukupno 17 opozicionih poslanika je ubacilo svoje kartice u skupštinskoj sali: iz Demokratske stranke - tri (od ukupno 10), samo jedna poslanica Zavetnika (od ukupno osam), dvoje iz Zeleno-levog kluba (od njih pet), dvoje iz Moramo-Zajedno (od ukupno osam), troje iz NADE (od 14), dvojica iz Narodne stranke (od 12), četvoro iz Dveri (od 6) i - apsolutno niko iz grupe Marinike Tepić (niko od 15 poslanika).

Pored Tepićeve, ponovo se nisu pojavili "lideri" opozicije Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović, Vojislav Mihailović, Borislav Novaković, Pavle Grbović...

Ukratko: skoro pa bukvalno - niko. Verovatno ponovo "nisu znali" da je u Skupštini radni dan? Ili se sve manje trude čak i da prikriju koliko ih je zapravo bas briga za temu sednice koju su sami tražili.