Autor: Informer.rs

11.07.2023.

14:41

Foto: Ata images

Vesti

Veselinović potrčao na tajkunske medije da soli pamet Srbima: Srebrenica je genocid!

Veselinović, za koga je direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić rekao da bi trebalo da vodi Srbiju, o čemu je Informer već pisao, po povratu iz Srebrenice potrčao je na tajkunsku N1 da bi ponovio nebrojeno mnogo puta ponovljenu laž - da se u Srebrenici dogodio genocid.

- Tu nema sada neke debate, da li je bilo ili nije bilo. Jeste, bilo je. Sve što stoji tamo je bilo, i to ne može nikada da bude sakriveno i ne može nikada da bude preispitivano - naveo je Veselinović.

Informer

Emir Šuljagić

Da bruka Vesilinovića bude veća, on je pohvalio "kulturu sećanja u BiH", što nije ništa drugo nego medijsko, političko i pravno nasilje nad činjenicama sa ciljem da se Srbi i Srbija proglase genocidnim narodom.

- Želeo sam da na ljudskom niovu posetim komemorativni centar u Potočarima, i da sa ljudima tamo, koji predano rade na kulturi sećanja, prođem kroz taj strašan događaj, taj genocid koji se desio, i da sa njima porazgovaram o tome. Hteo sam da pošaljem poruku da mi kao nova generacija političara moramo da sarađujemo, moramo da razgovaramo i moramo da nazovemo stvari pravim imenom. Ja mislim da to svako treba da učini. Prvenstveno mi koji dolazimo iz Srbije, moramo da pokažemo pravac u kom naše društvo treba da ide. A to je da se suočimo sa zločinima iz prošlosti, da ih nikada ne zaboravimo, i da uradimo sve što je u našoj moći da se to više nikada nikome ne ponovi - rekao je Veselinović.