Autor: Informer.rs

12.07.2023.

11:59

Foto: ATA Images/printscreen

Vesti

Ludilo metastazira! Brkić: Vučiću, Brnabićevoj i pristalicama SNS oduzeti građanska prava

Dobro ste pročitali.

U kolumni koja je objavljena u štampanom izdanju Šolakovog megafona, autor poziva na istragu onog što naziva "srpskim nirnberškim procesom".

- Jedini efikasan lek, posle kratke i nezavisne istrage i srpskog "nirnberškog procesa" je oduzimanje građanskih prava naprednjačkim botovima na (najmanje) 20 godina. Oduzimanje podrazumeva zabranu glasanja na izborima, učestvovanje u javnom životu i rad u javnoj službi. Brojka od 14.000, ma koliko impresivna, ne bi trebalo da bude prepreka da se to društveno zlo efikasno iskoreni - piše Brkić.

Informer

 

Imajući u vidu da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, kao i mnogi ministri i funkcioneri Srpske napredne stranke javno, na društvenim mrežama, sa ponosom istakli da su i oni "botovi", ispada da se Brkić zalaže i za ukidanje građanskih prava najvišim državnim rukovodiocima.

Na Brkićev tekst reagovao je i predsednik poslaničke grupe u Skupštini Srbije Milenko Jovanov.

- Znaš šta bi još bilo super? Da im se oko ruke vežu neke trake, u određenoj boji, recimo
žutoj, da bi ih narod na učici prepoznao! I da im se kuće obeleže da piše "Bot". I da se onda svi smeste u geta, ili neke radne logore.. Oh, čekaj... To je sve već Hitler radio? Ma nemoguće! -
napisao je on na Tviteru.

Brkićevu kolumnu sarkastično je na toj društvenoj mreži prokomentarisao marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

- Tek sam sad shvatio koliko je Miša Brkić jedan dobar čovek. Mogao je da traži da se botovi SNS dekapituju, vešaju ili streljaju, a umesto toga on traži samo oduzimanje građanskih prava. Zbog svojih liberalnih stavova loše će proći u svom staljinističkom klubu - naveo je Krstić.