13.07.2023.

08:54

Foto: Tanjug

Vesti

"Vulinu su uvedene zbog njegovog zalaganja za ujedinjenje"! Vašington želi da stigmatizuje srpske rodoljube kako bi obeshrabrio srpski narod!

Raković je komentarišući dela zvaničnog Vašingtona zbog uvođenja sankcija čelniku Bezbednosno-informativne agencije (BIA), Aleksandru Vulinu, rekao da su besmislene optužbe američke administracije koje se odnose na navodne Vulinove nelegalne aktivnosti.

Jedini razlozi zbog kojih su mu uvedene sankcije su njegovi dobri odnosi sa Rusijom (što i stoji u toj odluci) kao i njegovo zalaganje za ujedinjenje srpskih zemalja u jednu državu (što nisu stavili u odluku) - istakao je Raković.

Takođe, istoričar je prokomentarisao činjenicu da je smenu Vulina tražio Evropski parlament, ali i prozapadna opozicija u Srbiji, pa da li iz toga možemo zaključiti ko zapravo stoji iza protesta pod sloganom “protiv nasilja“?

- Iza prozapadnih protesta u Beogradu stoje zapadni faktori koji žele da destabilizuju Srbiju - jasan je Raković.

Zanimljivo je i to što Stejt department nije uveo sankcije ministru unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalju Svečlji, koji je čist primer kriminalizacije i terora nad Srbima, a jeste Aleksandru Vulinu, a on zaključuje sledeće:

- Vašington neće uvoditi sankcije svojim pulenima niti u Prištini niti u Podgorici. I jedni i drugi su terorisali Srbe.