Autor: Informer.rs

16.07.2023.

12:15

Foto: Ata images

Vesti

Dva puta sam se ogradio od Zelenovića! Ćuta: Mi smo se tu razišli!

Nakon što je došlo do radikalnog raskola u Narodnoj stranci posle odluke Vuka Jeremića da raspusti Izvršni odbor i smeni Miroslava Aleksića sa mesta predsednika, o čemu je Informer u više navrata detaljno pisao, i na drugom kraju političkog spektra - lom i raskol.

Predsednik Ekološkog ustanka, poslanik poznat po bizarnim nastupima i performansima u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta obelodanio je da se razišao sa Nebojšom Zelenovićem i grupom "Ne davimo Beograd".

Informer

 

Gostujući na Balkan info Ćuta tvrdi da je razlog neslaganja pitanje Kosova.

- Razlog zbog koga smo se okupili bila je ekologija. I socijalna politika. Nije bilo reči o spoljnoj politici. Ja sam odmah rekao Zelenoviću i kolegama iz "Ne davimo Beograd", onome kome nije jasno čije je Kosovo, nek pročita Ustav. Oko toga se raspravljati nećemo. Kako su stvari krenule stvari da se razvijaju, krenule su i druge teme. Nebojša Zelenović se jasno opredelio i on gura tu priču da treba da se napravi dogovor sa svetom, sa Amerikom. Iza toga stoji priznanje Kosova. Mi smo se tu razišli. To nije ono što zastupa Ekološki ustanak. Ako neko hoće da pregovara o statusu Kosova, moraće da menja Ustav - naveo je Ćuta.