Autor: Informer.rs

17.07.2023.

09:29

Foto: Ata images

Vesti

Bilanas stanja: Uspeli protesti!

Kako protesti polako zamiru, što priznaju čak i Šolakove televizije, o čemu je Informer već pisao, pitanje bilansa i učinka uličnih demonstracija samo se nameće, a rezultati su krajnje poražavajući za opoziciju.

Najpre, ionako niski rejtinzi stranaka u opoziciji nakon 11. protesta dodatno su srozani, pa je većina opozicionih stranka daleko ispod cenzusa, i to smanjenog od tri odsto.

Drugi konkretan rezultat uličnih demonstracija je opšte rasulo u Narodnoj stranci, u kojoj je došlo do frontalnog rata između Vuka Jeremića i Miroslava Aleksića oko fotelje prvog čoveka partije.

Informer

Kako je Informer već pisao, Jeremić je razrešio Izvršni odbor sa Aleksićem na čelu, nakon čega je krenuo sveopšti rat između pristalica Jeremića i Aleksića na društvenim mrežama i u hejterskim medijima.

Poslednji čin ovog obračuna, o čemu je Informer takođe pisao, leži u oštroj poruci koju je još uvek aktuelni šef Narodne stranke poručio protivkandidatu.

Izjašnjavaće sečlanovi i delegati Narodne stranke, ne Tviter, ne ambasade, ne mediji, ne lideri nekih drugih političkih orgazinacija, oni mogu da imaju simpatije prema jednom ili drugom kandidatu ali lidere Narodne stranke biraće članovi - rekao je Jeremić.

Informer

Na kraju, treći rezultat protesta je i konfuzija među lažnim ekolozima.

Kako smo već pisali, Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da se razišao sa Nebojšom Zelenovićem i pokretom "Ne davimo Beograd", tvrdeći da je spor oko Kosova.

Opširnije o svemu tome možete čitati u posebnoj vesti.

Sve u svemu, opozicija je još jednom pokazala da je nedorasla složenosti situacije u kojoj se Srbija nalazi, s obrizom na geopolitičke i regionalne (ne)prilike.