Autor: Informer.rs

17.07.2023.

12:20

Foto: youtube.com/printscreen

Vesti

(VIDEO) Zastrašujuća pretnja Nasera Orića: Na Drini je sve počelo, na Drini će se i završiti!

Naime, tokom govora na ceremoniji povodom 28. godišnjice proboja 28. divizije takozvane Armije BiH u julu 1995. godine, Orić je izrekao stravičnu pretnju.

- Na Drini je sve počelo, na Drini će sve i završiti. Mi Podrinjci smo rođeni ili da umremo ili da pobedimo, ako Bog da pobedićemo - naveo je Orić.

Na Orićeve pretnje reagovao je predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Kojić je konstatovao da je Orić na ovaj način ponovo zaprijetio oružanim sukobima i novim krvoprolićem, a zastrašujuće je da su u prvom redu sedeli potpredsednik Republike Srpske Ćamil Duraković i zamenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić.

On je dodao da obojica primaju platu uz budžeta Republike Srpske, a podržavaju ideju o novim sukobima i aplaudiraju Oriću.

- Ako Orić misli da će pričom o svojoj nevinosti ućutkati mnoge, poručujemo mu da ćemo pričati svakim danom koliki je on monstrum. U Hagu je optužen, ali znamo da je sve učinjeno da optužba ne bude potpuna kako bi ga lakše oslobodili, takođe znamo da sud nije želeo ni pozvati dva, možda, ključna svedoka. Novinare Vašington posta Džona Pomfreta i Toronto stara Bil Šilera, dok je na Sudu BiH predstava od suđenja tekla tako da je on vrlo otvoreno pretio i tužiocu Janjiću. Znamo i da su mnogi promenili iskaze zbog pretnji i ucena koje je Orić sa svojim satelitima izvršio nad svedocima, dok su mnogi i odustali od svedočenja - napomenuo je Kojić.