17.07.2023.

17:36

Foto: printscreen rts

Vesti

Dačić: Imamo dobru saradnju sa SNS, tako će i ostati

Na pitanje kakvi su odnosi SPS i SNS, Dačić je novinarima uoči svečane sednice Glavnog odbora SPS povodom 33 godine od osnivanja stranke, rekao da svakoga dana sarađuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da je vlast i glasanjem u parlamentu pokazala da nema nikakve političke krize.

- Ovde je reč o ciljevima za koje smo se opredelili i mislim da smo postigli veoma dobre rezultate, zašto bismo uopšte imali probleme u našim odnosima - rekao je on.

Na pitanje kakav vid saradnje je prihvatljiv za SPS u okviru najavljenog Narodnog pokreta i da li je o tome razgovarao sa Vučićem, Dačić je dodao da će o tome razgovarati u narednom periodu, ali da je stranka čiji je on lider spremna za zajednički nastup. Dodao je da su SNS i SPS godinama zajedno u koaliciji i da je i ranije govorio da je potrebno osmisliti zajednički nastup na izborima.

- Da li je to koalicija, pokret, odvojeni nastup to je stvar političke odluke, jedno je sigurno - naša saradnja je neupitna i nema dileme oko toga - rekao je on.

Komentarišući zahtev za održavanje Sednice saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji, Dačić je podsetio da je Vučić najavio da bi uskoro trebalo da se sastane sa Stoltenbergom i da je želja Srbije da se ta sednica održi, kako bi se predupredili svi negativni efekti terora koji prištinske vlasti spovode nad Srbima.

- Ja sam razgovarao sa predstavnicima naših opštinskih odbora sa KiM pre ovog sastanka, oni su mi rekli da je situacija neizdrživa i da je nikada teža - rekao je on.