18.07.2023.

09:46

Foto: Tanjug

Vesti

Danas prva sednica Anketnog odbora! Ispituju se masovna ubistva koja su zadesila Srbiju

Anketni odbor treba da utvrdi propuste u vršenju nadležnosti i preduzimanju odgovarajućih radnji i odgovornosti nadležnih, kao i da predloži mere.

Na dnevnom redu prve sednice je izbor predsednika i zamenika predsednika Anketnog odbora.

Učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio je iz pištolja 3. maja osam učenika i radnika škole, dok je još jedna osoba kasnije podlegla povredam, više osoba je tom prilikom povređeno.

Dan kasnije masovni ubica ubio je osam osoba i ranio 14 u selima na teritoriji Smedereva i Mladenovca.

Podsetio, kako je Informer već pisao, uoči sednice došlo do oštrog sukoba u opoziciji, konkretno između Dveri i Stranke slobode i pravde.

Informer

Rat u opoziciji

Konkretno, Boško Obradović je optužio je potpredsednicu SSP Mariniku Tepić da se samopromovisala u predsednika odbora, a Stranku slobode i pravde optužio za saradnju sa SNS.

Taj predlog, dakle predlog Marinike Tepić lično, ne sadrži bilo kakav dogovor da će ona ili bilo ko iz takozvane najveće opozicione poslaničke grupe biti predsednik Anketnog odbora. Do veleobrta dolazi 16. maja kada šef poslanika SNS Milenko Jovanov povlači predlog za fomiranje odbora u kome nema reči da će predsednik biti iz najveće poslaničke grupe opozicije - rekao je Obradović.

Informer

Sa druge strane, kako je Informer takođe pisao, Borko Stefanović prethodno je žestoko potkačio Obradovića.

Jako zanimljivo, jer je poslanička grupa Dveri glasala za odluku o formiranju Anketnog odbora gde jasno piše da će predsednik Anketnog odbora biti predstavnik najjače opozicione poslaničke grupe a to je poslanička grupa Ujedinjeni, čiji je šef Marinika Tepić. Ja razumem da je Boško u šoku zato što su se Putin i Prigožin posvađali pa verovatno još sebi ne može da dođe! - rekao je on za tajkunske medije.