19.07.2023.

06:45

Foto: Ata images

Vesti

Potpredsednik Narodne stranke napao šefa! Novaković: Vuče, nebitan si u narodu, zato ne možeš biti glavni u partiji

Novaković, koji očigledno podržava Miroslava Aleksića, izjavio je da Jeremić na silu pokušava da sačuva lidersku poziciju u stranci.

- Nije reč samo o smeni Aleksića. Kooptirana su četiri člana Predsedništva s jednim jedinim ciljem, da se na isforsiran i vrlo ružan način uspostavi nova većina i da se oblikuju uslovi i okolnosti za unutarstranačku trku koja će favorizovati Jeremića, a koja će staviti u podređen položaj Aleksića. Znate, u politici postoji jedno osnovno pravilo: u stranci vrediš onoliko koliko vrediš u narodu! Ne možeš biti sve i svja u stranci, a niko i ništa u narodu - rekao je Novaković.

Informer

Borislav Novaković

Ubrzo je stigao odgovor Vladimira Gajića, potpredsednika Narodne stranke iz Jeremićeve političke struje, koji je ustvrdio da se protiv šefa NS vodi prljava kampanja.

- Nama je sasvim jasno da je u određenim medijima, opozicionim strankama, pa i stranim ambasadama smena Jeremića postala politički prioritet. Naravno, ne zato što je neko drugi popularniji kod građana, nego, pre svega, zato jer je neophodno sprečiti politiku Narodne stranke kojoj pečat daje Jeremić - rekao je Gajic.

Komentarišući sve ove navode, politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da Jeremić nikome više nije autoritet u stranci i da je moguća podela partije.

- Očigledno funkcioneri stranke poput Novakovića dižu ruke od Jeremića, koji više nikome nije autoritet. Mislim da nema mnogo šanse da ostane na čelu stranke. Ako bude uporan, onda će doći do cepanja partije, a to je onda kraj ambiciozno zamišljenog, a u osnovi neuspešnog projekta Narodne stranke - ističe Stanković.

Informer

Dejan Vuk Stanković

Nebojša Bakarec, poslanik SNS

Rasulo u Narodnoj stranci u punom je jeku. Klan se podelio na dva dela i sada vode rat do istrebljenja. Problem s Narodnom strankom nije to što je neko od njih sve i svja, već to što su oni svi zajedno niko i ništa u narodu.