Autor: Informer.rs

19.07.2023.

14:37

Foto: Ata images

Vesti

Aleksić je svojom pohlepom otrovao Narodnu stranku! Sanda Rašković Ivić žestoko optužila "pučiste"!

U intervjuu za Politiku, ona je rekla da razdor niko nije očekivao, kao i da ima još vremena da se sukob smiri.

Prema njenim rečima, grupa članova okupljena oko potpredsednika i bivšeg predsednika Izvršnog odbora Narodne stranke Aleksica i potpredsednika Borislava Novakovića pokušala da izvrši puč u partiji.

Informer

- Aleksić ne može da se kandiduje za predsednika stranke s mesta predsednika Izvršnog odbora. Trebalo je na Predsedništvu ili Glavnom odboru stranke u junu kaže svoje namere pred svima i sam podnese ostavku na mesto predsednika Izvršnog odbora - istakla je Ivić.

Podsetimo, rat u Narodnoj stranci između pristalica Jeremića i pristalica Aleksića započeo je kada je Aleksić obelodanio da je spreman da se kandiduje za predsednika.

Od tada traje prava sapunica u toj partiji, a gotovo da ne prođe ni dan da neko od članova ili funkcionera ne doda ulje na vatru na društvenim mrežama.

Informer

 

Kako je Infomer već pisao, Borislav Novaković, inače deo Aleksićevog tabora, napao je Jeremića ocenjujuću da je njegova popularnost u narodu minorna.

Nije reč samo o smeni Aleksića. Kooptirana su četiri člana Predsedništva s jednim jedinim ciljem, da se na isforsiran i vrlo ružan način uspostavi nova većina i da se oblikuju uslovi i okolnosti za unutarstranačku trku koja će favorizovati Jeremića, a koja će staviti u podređen položaj Aleksića. Znate, u politici postoji jedno osnovno pravilo: u stranci vrediš onoliko koliko vrediš u narodu! Ne možeš biti sve i svja u stranci, a niko i ništa u narodu - rekao je Novaković.