20.07.2023.

13:55

Foto: Tanjug

Vesti

Bečić: Očekujem smirivanje situacije na KiM posle sastanka Vučića i Stoltenberga

Odbor je konstatovao da izveštaj Vojno-obaveštajne agencije (VOA) na sveobuhvatan i celovit način pruža uvid u rad i ostvarene rezultate te agencije. Ocenjeno je da je VOA sve zadatke iz nadležnosti vršila u skladu sa važećim pozitivno-pravnim propisima, u interesu zaštite bezbednosti Republike Srbije i svih njenih građana.

Tokom diskusije, direktor VOA pružio je članovima Odbora iscrpne odgovore na pitanja i pojašnjenja u vezi sa razmatranim izveštajem, kao i informacije o bezbednosnim dešavanjima na globalnom i regionalnom planu.

Posebna pažnja - Vučić sa Dodikom: Uskoro skup svih državnih organa Srbije i RS

Članovi Odbora upoznati su sa aktivnostima međunarodnog faktora na Кosovu i Metohiji, a tom prilikom Igor Bečić, predsednik Odbora, naglasio je značaj nedavnog sastanka predsednika Aleksandra Vučića i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltemberga.

Informer

 

- Očekujem u narednom periodu relaksaciju situacije na Кosovu i Metohiji i smirivanje tenzija. Prema Rezoluciji 1244, NATO je odgovoran za bezbednost u južnoj srpskoj pokrajini - rekao je Bečić.

Sastali se Vučić i Stoltenberg: Veoma sam zabrinut zbog celokupne situacije na KiM

Članovi Odbora naglasili su značaj proširenja mreže vojnih izaslanstava Srbije, čime se podiže kvalitet i efikasnost informisanja korisnika, ali i aktivno doprinosi unapređenju bilateralne vojne, vojnotehničke i vojnoekonomske saradnje sa drugim državama i njihovim oružanim snagama.

Vučić se sastao sa Lajčakom: Srbija nastavlja da insistira na konkretnim koracima

Odbor je pozitivno ocenio nastojanje Vojno-obaveštajne agencije da kontinuirano unapređuje bilateralnu i multilateralnu saradnju sa partnerskim službama u veoma složenim globalnim i regionalnim uslovima, čime je omogućena efikasnija provera podataka i informacija, a što je doprinelo većoj pouzdanosti procena i jačanju poverenja i saradnje među agencijama.