23.07.2023.

19:43

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Preko hrvatskih medija Kurti nalazi pogodno tlo za opsesivnu mržnju prema Vučiću - kompleksi lažnog premijera!

Petković je, reagujući na Kurtijev intervju za hrvatski "Večernji list", gde je rekao da je "Vučić autoritaran lider," naveo da je Kurti ništa drugo do "zec prerušen u lisca, koji uzalud sanja da bude vuk i Vučić".

- Preko hrvatskih medija Kurti nalazi pogodno tlo za svoju bolesnu i opsesivnu mržnju prema Alekandru Vučiću, birajući baš dan kada Srbi tuguju zbog masakra 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom - poručio je Petković u saopštenju.

Dodao je da, koliko god Kurti i hrvatski mediji bili udruženi u hibridnom ratu protiv Srbije i Vučića, to je jasniji znak da je Srbija na pravom putu, a Srbi sa Kosova još snažnije uz Vučića.

- Zbog toga napada porodicu Vučić, zbog toga šalje svoje falange da maltretiraju Danila Vučića, zbog toga nabavlja različita naoružanja, ne bi li se okuražio i ohrabrio, jer se plaši i Vučićeve senke - ističe Petković.

Dodaje da je više nego opasno kada se "jedan balkanski piroman naoružava skrivajući se iza nekakvih nepostojećih odbrambenih razloga, jer mu niko ne preti, ali on preti da ugrozi mir i stabilnost na prostoru čitavog Zapadnog Balkana".

- Sramota je kada se takvi apsolutisti poput Kurtija koji sanjaju 'veliku Albaniju' i žele Drugu Prizrensku ligu, pozivaju na demokratiju, a svakim svojim postupkom pokazuju svoje anticivilizacijsko lice - zaključio je Petković.