Autor: Informer.rs

02.08.2023.

21:20

Foto: Informer/printscreen

Vesti

Omiljeni Šolakov analitičar preti: Na jesen neće biti šetnji, rušićemo Vučića silom!

Stupar je, gostujući na televiziji N1, rekao da će se ovi takozvani protesti protiv nasilja pretvoriti u demonstracije, a zatim u demonstraciju sile.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić može biti smenjen samo silom.

Informer

- Ovo što danas zovemo protestima, pretvoriće se u demonstracije, a demonstracije u demonstracije sile. Aktuelna vlast može biti smenjena samo silom. To je jedan logičan sled događanja. U jesen možemo očekivati demonstracije, zaustavljanje saobraćaja, generalni štrajk… U smislu da ljudi neće dozvoljavati normalan način komunikacije, života, saobraćaja... - zapretio je Stupar.

Komentarišući Stuparove pretnje, Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost kaže da nasilnici uvek smatraju da je nasilje veština komunikacije.

- To je najbolji dokaz da su protesti organizovani samo sa ciljem nasilnog rušenja legitimno i legalno izabranih državnih organa Srbije, a na prvom mestu predsednika Srbije Aleksandra Vučića - objašnjava Karanović.

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je ovo Stuparovo maliciozno uzaludno očekivanje.

- Pojava opozicije na protestima je srozala njihovu snagu i potencijal. Ako su predvodnici politički potrošene ličnosti, onda ni protest nema budućnost osim mrcvarenja građana i medijske buke koja više iritira nego što bilo koga podstiče - podvlači Stanković.

Informer

Samostalni poslanik Dejan Bulatović ističe da pretnje jasno ukazuju na isfrustriranost opozicionih političara.

- Svima njima je jasno da oni na vlast nikako ne mogu doći izborima, da ih narod ne želi. Sad već jasno pokušavaju da izazovu veću izlaznost na protestima u septembru, najavljujući i nasilne demonstracije. To je poziv svim nasilnicima, besposlenim huliganima, da se mobilišu u septembru i pokušaju nasilno da obore aktuelnu legitimno izabranu vlast na izborima. Za ovakve izjave u evropskim zemljama se ide u sudski proces, to je kršenje Ustava - zaključuje Bulatović.