Autor: Informer.rs

04.08.2023.

21:39

Foto: Printscreen

Vesti

Fabrika laži! Tajkunski portal kopira Hrvate: Novu S ne zanima stradanje Srba!

Na taj način praktično su iskopirali medije u Hrvatskoj koji gotovo ni slova nisu preneli sa centralne manifestacije u Prijedoru, na kojoj su govorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i patrijarh Porfirije.

Kao što se može videti na fotografiji koju objavljujemo, među udarnim vestima na tajkunskoj Novoj S nema ni jedne vesti koja se bavi događajem u Prijedoru.

Informer

Vesti o obraćanju srpskog predsednika, srpskog patrijarha i predsednika Republike Srpske za tajkunske medije tek su drugorazredne vesti, praktično sakrivene u moru drugih, na današnji dan, svakako manje značajnih vesti za javnost u Srbiji i Srpkoj.

Informer

Takav medijski tretman, što se takođe jasno vidi na osnovu fografija, imali su i mediji u Hrvatskoj, koji tokom celog dana nisu objavili ni reči o potresnim ispovestima prognanih i porodica stradalih Srba koji su sa vekovnih ognjišta proterani tokom najvećeg etničkog čišćenja posle Drugog svetskog rata.

A i kad su o tome izveštavali, bolje da nisu.

Informer

Primera radi, zagrebački Jutarnji list objavio je članak pod naslovom: "Oluju u Beogradu definiraju kao ‘ustašku feštu‘, a ignoriraju ove detalje. Samo pogledajte gdje su otišli Vučić i Dodik", a ono što je posebno interesantno je da se članak pojavio neposredno nakon što je završena ceremonija u Prijedoru (neko bi rekao da je tempirano, prim. aut.).

Bilo kako bilo, iz ove specijalne medijske operacije sasvim je jasno da srpski autošovinistički mediji rade po istoj gebelsovskoj matrici kao i njihove hrvatske kolege, prećutkujući ono što nije na agendi njihovih sponzora, na uštrb Srba i srpskog naroda.