05.08.2023.

14:57

Foto: AP/Photo

Vesti

Jedan sebi odsekao glavu, drugi umro u najvećim mukama: Ustaše spalile srpsku crkvu, pa ih stigla Božija kletva! (VIDEO)

Prema njegovim rečima, tri Hrvata su spalila Crkvu Svetog Nikolaja na Vrlici i svakog je zadesila užasna sudbina.

- Crkvu Svetog Nikolaja, Svetog Nike u Vrlici, kako ja kažem koja je izgrađena 1972. godine, spalili su tri Hrvata. Policijska istraga nije dala rezultate, jer su rekli da se zapalila od sveća. Ali, nedugoo, posle toga, jednog od njih, koji je palio svetinju zadesila je nesreća. On je bio iz Nemačke i imao četiri ćerke, a petog dobio sina. kasno dete. I baš na belom putu, ispod crkve Svetog nike, gde se ne vozi brzo, udario ga je auto. On se sam okrenuo i rekao:" Sveti Nika zapali ja tebe, ali zapali i ti mene. Tebe će obnoviti, a mene niko neće! Druga dva pomoćnika koja su sa njim palila crkvu, isto je stigla tragedija. Jedan je sam sebi odsekao glavu, kada je izlazio iz garaže kamionom i proturio glavu kroz prozor. Treći je umro od tumora na mozgu u najvećim mukama - ističe Pavlović.

Kako kaže, stigla ih je kletva.

- To samo govori da ne dirate ničije svetinje. Ali, kao što je ovaj iz Nemačke rekao, mi smo Svetog Niku obnovili. I obnova je završena, a crkva nam je lepša nego ikada, u punom sjaju - ističe Pavlović. 

Međutim, uprkos svemu, Hrvati i dalje diraju srpske crkve, odnose stvari i prisvajaju kao da su njihove. 

- Ne znam kako spomenici na ćirilici mogu biti njihovi - naveo je naš sagovornik.