06.08.2023.

20:19

Foto: Reuters

Vesti

Napad na imovinu poslanika Srpske liste posledica retorike režima u Prištini! Bez ikakvog razloga napadaju srpski narod!

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, nedopustivo je da se bez ikakvog razloga napadaju građani, a posebno predstavnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

"Zahtevamo da se najhitnije pronađu i privedu pravdi odgovorni za ovaj gnusni čin koji je uznemirio sve Srbe, posebno u Kosovskom Pomoravlju. Potrebno je najhitnije utvrditi sve činjenice i okolnosti ovog napada, jer je nedopustivo da se bez ikakvog razloga napadaju građani, a posebno ne predstavnici srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

Ističe se da Srpska lista ne želi da prejudiciraju tok istrage, ali ukazuje da je serija napada na Srbe na jugu Kosmeta posledica retorike režima u Prištini i nekažnjivosti prethodno počinjenih nedela.

"Delimo stav građana da je nebezbednost Srba posledica i pasivnosti nadležnih bezbednosnih institucija, kako lokalnih tako i međunarodnih koji su odgovorni za bezbednost svih građana, pa i Srba na ovim prostorima", kažu iz Srpske liste.