08.08.2023.

08:00

Foto: Informer

Vesti

Leti perje u Narodnoj stranci! Jeremić: Miki je bio za sankcije Rusiji, sve je to Đilasovo maslo!

Jeremić je juče, gostujući na tajkunskoj televiziji N1, počeo da iznosi "prljav stranački veš", pa je svog dojučerašnjeg saborca optužio da je pokazao slabost, da nije poštovao institucije stranke, ali i da mu je smetalo što Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

- Narodna stranka je donela još jednu važnu odluku koja se, takođe, nije dopala ovim našim doskorašnjim prijateljima i saborcima. NS se zalaže za neutralnost Srbije kada je reč o međunarodnim sukobima. Šta to znači? Da smo protiv svih vojnih intervencija koje nije odobrio Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali i da smo protiv svih ekonomskih sankcija koje nije odobrio SB UN - rekao je Jeremić.

Lider Narodne stranke je otišao korak dalje, pa je indirektno optužio lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da stoji iza Aleksićeve odluke da ga napusti sa još 263 člana.

- Postoje u redovima opozicije neke stranke čije je ponašanje u najmanju ruku upitno u poslednjih godinu dana. Ne bih upirao prstom ni u koga, ali mislim da svi znamo koje su to. Imam utisak da je ovo što se dešava u Narodnoj stranci inspirisano i pokrenuto izvan Narodne stranke. Pod jedan, da je zaista ta grupa bila u većini, tada ona ne bi pobegla od demokratskog izjašnjavanja, a pod dva, tajming da to mora da se uradi sada i odmah izaziva sumnju da prevashodni motiv za pokušaj cepanja stranke nije iz same Narodne stranke, već izvan nje - rekao je Jeremić, aludirajući na deo proevropske opozicije, koja sarađuje sa režimom "na ovaj ili onaj način".

Podsetimo, lider NS Vuk Jeremić raspustio je Izvršni odbor, na čijem je čelu bio Miroslav Aleksić, i smenio Aleksića, koji je bio dotadašnji predsednik odbora. Od tada traje pravi rat u toj partiji, a ishod sukoba je Aleksićevo otimanje dela stranke i osnivanje novog pokreta.