09.08.2023.

21:41

Foto: Ata images

Vesti

Veći ustaša od ustaša! Janko Baljak: Film "Oluja" je miks neukusa i jeftine Vučićeve propagande!

Baljak je poručio da je film 'Oluja' spoj jeftine propagande i amaterizma, a da su ga uradili Vučićevi državni režiseri.

Baljka su proustaški mediji prepoznali kao idealnog sagovornika u svom prilogu koji su prikazali na RTL-u, a u kom su izričito naveli da je prikaz Srba kao isključivih žrtava dao film 'Oluja', emitovan na RTS-u a nakon ceremonije u Prijedoru.

Totalno slepilo

Prema Baljkovim rečima, Vučićeva epoha će se pamtiti po 'nepodnošljivoj propagandi'.

- Miks jeftine propagande, neukusa i amaterizma. Ali konfuzija koja od početka vlada pričom je nepodnošljiva. Da li je bilo kome izvan ovih prostora bilo šta jasno? Tko koga i zašto? Vučićeva epoha pamtiće se i po državnim režiserima i po nesnošljivim propagandnim uracima - rekao je Baljak na hrvatskom RTL-u.

Informer

 

Komentarišući ovu sramnu izjavu, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da je neprihvatljiv i neprimeren komentar Baljka o filmu 'Oluja'.

- Svakome izvan prostora bivše Jugoslavije, ko to želi, jasno je da je 'Oluja' najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata. Takođe, jasno je i da je Hrvatska izvršila agresiju na srpski narod u Krajini, koja je bila pod zaštitom Ujedinjenih nacija, i da Srbija ima nacionalnu i moralnu obavezu da neguje kulturu sećanja na stradale i prognane Srbe - podvlači Linta.

Informer

Branislav Ivković, bivši ministar, kaže da je Baljak čovek bez imalo časti.

- Baljkov put od apsolutnog sluha do totalnog slepila u potpunosti se može sagledati u ovoj njegovoj izjavi. Bar znamo uzrok njegovog slepila, da ne vidi surovu i golu istinu ubistva dece, žena i starih na Petrovačkoj cesti. Čovek sa mikronom časti morao bi da osudi fašističko delovanje ustaša Tuđmanovog režima koji avionima, bombama i mitraljezima udaraju na mučenike, kao i da Hrvatima istakne koliko je važno da se zna istina, upravo da bi se stvorio osnov za razvoj saradnje na ovim prostorima. Laž i skrivanje istine samo pogoršavaju odnose - objašnjava Ivković.

Jasno ko je ko

Analitičar Stevica Deđanski ocenjuje da je srpskom narodu jasno ko propagira 'jeftinu propagandu'.

- Ako je ovo jeftina propaganda, onda će srpski narod shvatiti veličinu Janka Baljka i hrvatske ideologije. Sigurno je da ne želimo da se vratimo u period pre 2012. godine, kad je 'elita' kao što je Baljak nudila Srbiji - ništa. Sa jedne strane imamo jeftinu propagandu, a sa druge strane imamo otvaranje fabrika, autoputeve, veće plate. Verujem da je građanima jasno ko je ko - zaključuje Deđanski.