10.08.2023.

09:07

Foto: Pedja Milosavljević/printscreen nova s

Vesti

Novinar Nove S ispao smešan, a hteo da ponizi predsednika Srbije

Svi oni koji su pratili konferenciju predsednika Vučića i premijerke Srbije Ane Brnabić mogli su da primete da se novinar Nove S  Željko Veljković, proveo kao bos po trnju i ispao je smešan, jer je pokušao da svojim neprimerenim pitanjem unizi i isprovocira predsednika Srbije. Tajkunski novinar prvo je upitao predsednika Vučića da li će neko snositi odgovornost za smrt u Bačkoj Palanci nakon oluje, a nakon čega mu je predsednik Srbije odgovorio da on jeste superćelijsko čudo, jer uvek lako počisti Šolakove marionete i zahvalio se na velikom nepoštovanju koje pokazuju novinari Nove S. 


Komentarišući ispad novinara Nove S na konferenciji za novinare, Vladimir Radomirović, glavni i odgovorni urednik portala "Pištaljka" kaže da novinari tajkuna Dragana Šolaka po svaku cenu od sebe žele da naprave vest i da budu zapaženi u medijima.


- Novinari Junajted grupe po svaku cenu od sebe žele da naprave vest. Verujem da im u tome ne treba udovoljavati, ali isto tako verujem da je dobro što Aleksandar Vučić odgovara na sva pitanja novinara, pa i ovakva - ističe Radomirović.

Informer

 

 Predrag Sarapa, novinar televizije Pink, ocenjuje da se u Sloveniji nije vodio ovakav lov na veštice na lidere te države kao što se to radi u Srbiji i prema predsedniku Vučiću.


- Taj čovek ne može da se nazove novinarem. To je neka vrsta dokazivanja svojim poslodavcima i političkim šefovima ili je neka vrsta ideološke komisije, arbitriranja. Imali smo u Sloveniji mrtve i stradale u oluji, a tamo niko nije vređao niti napadao ili optuživao bilo koga, pa ni slovenačku predsednicu ili premijera niti je bilo ko od tamošnjih novinara tražio da se organizuje lov na veštice i ritualno traženje krivca. Jel bi Vučić sada trrebao da bude kriv što je sva ta kiša pala, pa sada imamo veću vlažnost vazduha? To je besprizoran i presmešan pokušaj minimiziranja uloge i značaja države - zaključuje Sarapa.

Informer

 

MARKO MATIĆ
CENTAR ZA ODGOVORNE
MEDIJE

Ponašanje novinara Nove S predstavlja kontinuitet uređivačke politike tog medija koja se svela na služenje interesima vlasnika Dragana Šolaka. Svi mediji u njegovom vlasništvu predstavljaju puke instrumente za ostvarivanje Šolakovih privatnih interesa i njihov cilj nisu ni objektivno, ni pravovremeno niti tačno informisanje javnosti, ali ni zaštita javnog interesa i opšteg dobra

Informer