15.08.2023.

11:21

Foto: Tanjug

Vesti

Najveće plate i penzije u istoriji Srbije! Živeće se neuporedivo bolje zahvaljujći Vučiću - Mir, zdravlje i bolji standard!

Ovako je predsednik Aleksandar Vučić najavio rapidno povećanje plata i penzija u Srbiji, čime će se drastično poboljšati standard građana Srbije.

- Penzija 2012. godine - 204 evra, penzija 2024. godine - 390 evra, približavamo se zacrtanom cilju da bude preko 450 evra do kraja 2025. Veoma sam srećan što ovo mogu da najavim penzionerima -  rekao je nedavno predsednik Vučić

Podsećanja radi, penzije su povećane već za 20,8 odsto i sa novim povećanjem od 21 odsto Srbija će biti jedina zemlja u svetu gde su penzije povećane za više od 40 odsto.

Dalji razvoj ekonomije

Projekti koje je nedavno najavio predsednik na konferenciji slobodno se mogu nazvati "srpskim New dealom" jer su značajni za svakog pojedinca u našoj zemlji. Velika ulaganja u razvojne projekte doprineće svim delovima naše zemlje.

Pored ulaganja u puteve, auto-puteve, bolnice i škole, ambiciozni plan predsednika do 2027. doprineće daljem razvoju ekonomije.

Informer

Osam mera za bolji standard

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je i veoma važne mere za građane, koje treba da značajno utiču na rast životnog standarda građana. Najveće povećanje država je spremila za penzionere, a sledi i skok plata u prosveti i zdravstvu.

- Veće plate u prosveti.

Kumulativno povećanje ukupno 30,6 odsto.

- Povećanje plata za medicinske radnike.

I, to 5,5 posto i u januaru 10 posto, kumulativno 16 odsto.

- Veliko povećanje penzija

Prvo povećanje penzija 1. oktobra (5,5 odsto), a drugo u januaru 14, 6 odsto, kumulativno 21,6 odsto. Za šest meseci prosečna penzija iznosiće 390 evra, što je najveće povećanje penzija u istoriji.

- Od petka hleb Sava biće jeftiniji i koštaće 54 dinara.

- Moguće odlaganje povećanje cena struja.

- Svi u javnom sektoru imaće značajno povećanje plata.

- Nova mera - 10.000 za svako dete do 16 godina. Majke primaju taj novac na račun. Prijava kreće od 20 avgusta.

- Sutra počinje podela vaučera od 5 .000 dinara

Podići našu zemlju na viši nivo, i Srbija će se i u teškim okolnostima koje su zahvatile ceo svet, prvo zbog epidemije korone, a potom i rata u Ukrajini, investicijama i ulaganjem izboriti za stabilnu poziciju u regionu, Evropi, ali i svetu.

Progresivne ideje predsednika Vučića doprineće dodatnom smanjenju nezaposlenosti, povećanju standarda građana Srbije, kako mlađe, tako i starije populacije. Po najavi predsednika ove investicije neće zaustaviti rast plata i penzija, već pored toga obezbediti još sigurniju budućnost naših građana - mir, zdravlje i bolji standard. 

Kako je najavio sam predsednik, svi planovi na izgradnji biće gotovi do decembra 2026. godine a sve u susret 2027. godini kada će Srbija biti domaćin EKSPO 2027.

- Beograd nećete moći da prepoznate, biće jedan od najlepših gradova na svetu, ne samo u Evropi. Ovo će značiti ogroman skok za ekonomiju naše zemlje i doprineće snažnom rastu i zato je za nas važno da se borimo i radimo što više, svi zajedno, da budemo ujedinjeni i da predstavimo našu Srbiju na najbolji način i uveren sam da ćemo u tome uspeti - najavio je predsednik.

Jankoviću smeta srpski uspon

Vladeta Janković, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, izjavio je da su plate prosvetnim radnicima ponižavajuće i da su povišice koje će im dati predsednik Vučić "smešne".

Informer

 

Janković, koji je inače bio na vlasti do 2012. godine, izjavio je:

- Povišice koje Vučić daje prosvetnim radnicima su smešne, položaj profesije je očajan, oni su poniženi, plate su ponižavajuće niske!