19.08.2023.

15:13

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

Vučić u Mađarskoj: Predsednik se sastao sa episkopom budimskim Lukijanom (FOTO)

- Sa episkopom budimskim g. Lukijanom danas u Sentandreji, mestu koje odiše posebnom duhovnošću dok svedoči o istoriji našeg naroda i njegovom naseljavanju u ovim pitomim predelima Mađarske i njihovom opstanku od 17. veka do danas.

Mnoge stranice istorije ispisane su od tada, ali ove koje stvaramo danas sa našim prijateljima Mađarima, predstavljaju putokaz za budućnost naših odnosa, čvrstog partnerstva i poverenja koje smo zajedno izgradili na dobrobit svih naših građana - piše na Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

Predsednik je istakao da je posebno srećan i počastvovan što je bio gost Njegovog visokog Preosveštenstva Lukijana.

- Posebno srećan i počastvovan što sam bio gost Njegovog visokog Preosveštenstva Lukijana i što sam mogao mnogo toga da naučim o postojanju Srba u Sent Andreji i Mađarskoj. Zahvalan i našoj mađarskoj braći i prijateljima na velikoj podršci koju pružaju našoj Episkopiji. Biti Srbin bilo gde u svetu, posebno ovde u Mađarskoj, veliki je ponos i nada za budućnost.

Vučić će potom prisustvovati bogosluženju povodom slave Preobraženske crkve.

Liturgiji će prisustvovati i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Kasnije, predsednik Vučić će prisustvovati ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici – Budimpešta 2023 u Nacionalnom atletskom centru, gde će ga dočekati predsednica Mađarske Katalin Novak.