Autor: Informer.rs

19.08.2023.

20:25

Foto: ATA Images

Vesti

Iz SAD stigle crne vesti za lažnu državu! Albanski lobista gubi podršku zbog federalne istrage!

Kako piše Politiko, zbog najnovije istrage koja je otvorena u SAD protiv Mendeza, njegov rejting rapidno pada.

Prema rezultatima ankete Univerziteta Monmut, među registrovanim biračima u Nju Džersiju, rad Mendeza odobrava 36 odsto birača, dok čak 45 odsto neodobrava.

U odnosu na prethodnu anketu, na strani odobravanja pad je od 3 odsto, dok je na strani neodobravanja registrovan rast od čak 6 procenata. 

- Mišljenje javnog mnjenja o senatoru Mendezu kretalo se od pozitivnog preko ravnomerno podeljenog do negativnog u različitim tačkama u proteklih osam godina - rekao je Patrik Marej, direktor nezavisnog Instituta za ispitivanje javnog mnjenja Univerziteta Monmut.

- Trenutni rezultati ankete sugerišu da vesti o novoj federalnoj istrazi utiču na to mišljenje, možda čak i više nego kada se poslednji put suočio sa sličnim ispitivanjem - naveo je on.

Ovakvi rezultati istraživanja javnog mnjenja, kao i istraga federalnih vlasti, za Prištinu i samozvanog premijera Aljbina Kurtija predstavljaju krajne porazne vesti, pošto je Mendez i srpskoj javnosti poznat kao albanski lobista u Vašingtonu.

Jedna od njegovih poslednjih izjava koja se tiče odnosa Beograda i Prištine jasno pokazuje da je senator iz Nju Džersija nedvosmisleno na strani Kurtija.

- Ne vidim da ima ravnopravnih učesnika u ovom procesu. Vučić jedno govori pred srpskim narodom, a drugo pred međunarodnom zajednicom. Ono što ja vidim je pritisak na Kosovo za formiranje Asocijacije, ali pritisak na Srbiju nema. Ako Srbija želi da se integriše u EU, mora da se odvoji od Putina - rekao je nedavno Mendez.