20.08.2023.

10:10

Foto: printskrin/pink

Vesti

Predsednik Vučić sastao se sa srpskim atletičarima

Predsednik Vučić se nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom sastao i sa srpskim atletičarima. 

Informer

 

- Hvala svima na načinu na koji branite boje Srbije. Gledam da i mi napravimo stadione kao u Mađarskoj - rekao je Vučić i dodao da je ovaj u Mađarskoj predivan. 

Obraćajući se Asmiru Kolašincu Vučić je rekao da je jaka konkurencija, nikad jača.

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac je kroz smeh prokomentarisao da mu je rečeno da sedne pored predsednika, na šta je Vučić uzvratio:

- Da ima ko da me brani. Za razliku od drugih ja znam da je Asmir uvek davao sve za Srbiju - rekao je Vučić. 

Predsednik je potom rekao da je gadna konkurencija ove godine, i da nikada za kuglu nije bilo teže na atletskim takmičenjima.

- Šta rade, šta jedu kada bacaju tako daleko. Elzan, Asmir i Armin su tri opštine pokrili, svaka vam čast kako branite naše boje - rekao je Vučić.

On kaže da je prelep stadion koji je napravljen u Mađarskoj, i da bi zaplakao od sreće kada bi mi napravili takav stadion.

- Moramo napraviti neka rešenja, kako ćemo da održavamo ovo što mi pravimo, da nađemo rešenja za budućnost. Mi tražimo za fubalske stadione najmoćnije svetske kompanije da nam pomognu da vodimo to. Jel ako ostavimo lokalnim samoupravama i savezu to bi bila katastrofa - rekao je predsednik Vučić.

- Ponosan na naše atletičare koji će u narednim danima braniti boje Srbije na @wabudapest23 i koji su svojim prethodnim uspesima već dokazali da napornim radom i velikim snovima mogu da dođu do svetskog vrha.

Poželeo sam im uspeh u takmičenjima i poručio da daju sve od sebe kako bi svoje uspehe krunisali najvećom od svih nagrada – našom himnom i zastavom na pobedničkom postolju, ali da je najbitnije od svega da se ne predaju i da znaju da je Srbija svim srcem uz njih - napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav".