21.08.2023.

15:30

Foto: printscreen

Vesti

Novoizabrana vlada pokrajine Ekstremadura i vlasti Kaseresa u Španiji podržali iskopavanje litijuma

Infiniti Lithium Corporation Ltd (ASKS:INF) nedavno se sastala sa novoizabranim lokalnim političkim liderima Kaseresa i Ekstremadure, pozdravljajući interesovanje za unapređenje litijumskog projekta San Hoze, za koji INF kaže da je od značajnog interesa za društvene i ekonomske aspekte.

Kompanija kaže da su sastanci poslužili da se naglasi i ojača kontinuirana saradnja na razvoju projekta, nakon najave regionalne koalicije Partido Popular (PP) i Vok.

Stranke novoformirane Regionalne vlade Ekstremadure istakle su značaj i posvećenost resursnim i industrijskim projektima u regionu u okviru svog sporazuma.

Izvršni direktor Ektremadura Nju Enerdžis Ramon Himenez rekao je:

- Formiranje vlade pokreće okvir za relevantna odeljenja za rudnike i životnu sredinu i nastavićemo da sarađujemo kako bismo unapredili podnošenje zahteva za koncesiju za eksploataciju kasnije ove godine. Prilika da se proširi potencijal San Hozea i isporuči ekonomski, ekološki i društveni projekat prvog nivoa u skladu je sa lokalnim i regionalnim strategijama pod novim vladama - rekao je Himenez.

Proaktivna i dinamično usklađena vlada

- Pozdravljamo najavu koalicije u Ekstremaduri i finalizaciju nove, proaktivne i dinamički usklađene lokalne i regionalne vlade - rekao je izvršni direktor i generalni direktor Infiniti Lithium-a Rajan Parkin.

- Sporazum između strana u Ekstremaduri još jednom je naglasio važnost San Hozea za lokalnu zajednicu i Evropu, u kontekstu sve većih zahteva za količinama litijuma za baterije kako bi se ispunili ciljevi postavljeni Zakonom o kritičnim sirovinama.

- Jasno je da potencijal San Hozea da obezbedi smisleno i dugoročno snabdevanje može uskladiti mogućnosti proizvodnje za lokalnu zajednicu i veći region Ekstremadure. Radujemo se narednim koracima saradnje sa lokalnim i regionalnim zainteresovanim stranama dok kompanija ide napred kako bi uskladila institucionalne interese u zemlji u projektu.

Informer

 

Izvršno rukovodstvo INF-a takođe je prisustvovalo 15. Snabdevanju litijumom i sirovinama za baterije 2023. u Las Vegasu, gde su dobili „značajno interesovanje potencijalnih strateških partnera nakon sastanaka sa korporativnim savetnicima i industrijskim kompanijama u Španiji“.

Kompanija sada procenjuje prednosti dvostruke liste na najvećoj i najmeđunarodnijoj od četiri španske regionalne berze, Bolsa de Madrid, i ažuriraće tržište kada INF imenuje korporativne savetnike da pomognu u tom procesu.