30.08.2023.

22:38

Foto: Printscreen You Tube

Vesti

Srpski ustanak! Auto-litije širom Crne Gore, sve blokirano, narod nosi trobojke sa porukom - Izdaja se ne prašta! (VIDEO)

Predstavnik organizatora auto-kolona u Podgorici Ivan Milić poručio je da učesnici protesta pozivaju političare da se vrate pobedi od 30. avgusta koja je, kako je ocenio, preporodila Crnu Goru.

Predstavnik okupljenih građana u Nikšiću Radivoje Mišković rekao je da protestom žele da iskažu nezadovoljstvo povodom načina na koji se formira nova vlada.

- Zahtevamo da se ispuni volja građana iskazana na izborima koja je jasno kazala da ne želi ni DPS ni njegove satelite u novoj vladi. Od rukovodstva Pokreta Evropa sad, koja je inače nastala iz vlade koju smo dominantno mi podržali 30. avgusta 2020. godine, zahtevamo da prekinu političke egzibicije i pregovore sa onima koji su i na predsedničkim izborima bili protiv kandidata PES i kupovali glasove i davali podršku Milu Đukanoviću - rekao je Mišković ispred kancelarija Pokreta Evropa sad u Nikšiću.

"Izdaja se ne prašta"

Smatra da je srpski narod u Crnoj Gori zaslužio da ima predstavnika u izvršnoj vlasti. Građani su raširili i transparent sa porukom "Izdaja se ne prašta!"

U Nikšiću, saobraćaj je na kružnom toku bio blokiran 20 minuta. U Tivtu, učesnici protesta su se okupili na trajektnom prelazu Lepetane. U Pljevljima je kolona stala u ulici Kralja Petra između zgrade Opštine i Skupštine opštine. Saobraćaj je ubrzo pušten.

Protest se organizuje, kako su rekli organizatori, putem društvenih mreža, zbog neslaganja povodom formiranja vlade i nezadovoljstva što koalicija Za budućnost Crne Gore neće biti deo vladajuće većine, kao i zbog toga što se u vladu uvode partije koje su nekad sarađivale sa Milom Đukanovićem.

Pogledajte ovde snimak auto-litija i građana sa trobojkom:

Kao i ovde!