05.09.2023.

12:46

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Vesti

Dok se vi borite za sebe, mi se borimo za Srbiju - Premijerka o skandaloznom ponašanju opozicije

- Pre svega i iznad svega za naše penzionere i majke sa decom do 16 godina, važno za poljoprivrednike i sve građane jer mi predlažemo sve za dalje investicije i ekonomski razvoj u svakom selu da naša Srbija da nam je ona nastavlja da raste i da se razvija. To što je naša opozicija učila iz prakse Kurtija koji je ovo prvi radio u parlamentu u Prištini. Ja ću govoriti o našem predlogu za ministra privrede. Pokazali ste koliko vas ovo interesuje, jedino vas zanima da blokirate sve gde god se pojavite. Razlika među nama je u našem odnosu prema građanima, prema deci i penzionerima i ona je više nego očigledna. 

Brnabić je istakla da uprkos ovakvim uslovima rada Srbija mora da se bori i radi, i da će uprkos ovome penzioneri dobiti svoje pomoći.

Nisu oni blokirali Anu ni Sinišu ni Vučića, oni imaju ideju da spreče da penzioneri dobiju povećanje penzije zato što je ono predviđeno novim rebalansom koji je previđen danas. Oni će sprečiti da majke dobiju jednokratnu pomoć. Ako se mi povučemo onda će ova deca ostati bez podrške onda kada smo povećali stopu nataliteta. Možete da radite šta hoćete mi nećemo odustati. Vi glasnije, mi ćemo jače. Borićemo se za bolju Srbiju. Samo da znate poljoprivrednici ako se mi povučemo nema subvencija, ali mi nećemo odustati povećaćemo subvencije po hektaru i daćemo još 35 milijardi dinara. Pričate o deci, a mi smo predvideli još 4 milijarde dinara za obolele od retkih bolesti. Još dodatnih 32 milijarde za kapitalne investicije. Dok se vi borite za sebe, mi se borimo za Srbiju - izjavila je premijerka.