Autor: Informer.rs

08.09.2023.

08:09

Foto: Instagram/anabrnabic

Vesti

"Neka Srbija i Koreja nastave da koračaju rame uz rame prema budućnosti!" Premijerka Brnabić danas u poseti Seulu! (FOTO)

Učinjena mi je izuzetna čast da budem ovde. Ujedinjeni zajedničkim težnjama i inovativnim duhom naših naroda, neka Republika Srbija i Republika Koreja nastave da koračaju rame uz rame prema budućnosti na bazi međusobnog poštovanja, posvećene saradnje i dugovečnog partnerstva - kazala je predsednica Vlade Ana Brnabić.

- Posetu Republici Koreji započela sam polaganjem venca i upisivanjem u Knjigu posetilaca na Nacionalnom groblju u Seulu, mestu posvećenom palim borcima koji su se odvažno borili za svoje ideale i za slobodu R. Koreje - istakla je Brnabić.

Pre bilateralnog sastanka, predsednica Vlade Srbije je položila venac na Nacionalnom groblju u Seulu. Po završetku sastanka, ambasador Srbije u Seulu Nemanja Grbić će potpisati Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

U čast premijerke Brnabić biće organizovan svečani ručak, posle čega će se delegacija Vlade Srbije sastati sa rukovodstvom kompanije „SK Bioscience“, jedne od vodećih južonokorejskih kompanija u oblasti biomedicine.

Premijerka Brnabić će potom posetiti Korejsku agenciju za promociju trgovinskih investicija (KOTRA), gde će razgovarati sa predsednikom te agencije. KOTRA je 2015. godine otvorila predstavništvo u Beogradu i potpisala Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede Srbiјe. Srpska delegacija će tokom prvog dana posete Seulu na večeri imati priliku da razmeni iskustva i sa rukovodstvima kompanija „Yurs“, „LS“ i „Kyunghin Cable“.