08.09.2023.

13:27

Foto: Reuters/EPA/Printscreen

Vesti

Dijalog je način za rešavanje problema - Vučić: Nema razgovora oko toga da Srbi napuste vekovna ognjišta

- U sredu idemo u Brisel na razgovore sa prištinskom delegacijom, uvek smo smatrali da je dijalog jedini način za rešavanje problema, iako su danas albanski policajci upali u fabriku „Lola“  - objasnio je Vučić.

Prema njegovim rečima, Kurti i njegovi 'specijalci' ovim pokušavaju da pokažu da njihovoj sili nema granica.

- Dan pošto je generalni sekretar NATO rekao da očekuje i značajne konsultacije za bilo kakve akcije KBS-a i kosovske policije koje bi mogle da ugroze bezbednost na Kosovu, oni su ušli u staru fabriku u Zubinom potoku, kako bi još jednom pokazali kako njihovoj sili nema granica i kako mogu da čine šta god hoće - rekao je Vučić.

Vučić ističe da su istovremeno nastavili sa hapšenjem Srba.

- Od dolaska Kurtija na vlast imamo 401 napad na Srbe kao i 41 potez u kojem su pokušali da izazovu sukobe, 15 napada na srpsku decu, kao i pokušaja da se spreči funkcionisanje zdravstvenog sistema na jugu Srbije, kao i 56 napada na verske objekte. Takođe, iz pritvora je pušteno četvoro Srba sa severa i četvoro iz Štrpca - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije naglašava da Srbi nikad neće napustiti svoja vekovna ognjišta.

- Važno je da se kaže da je Srbija pokazala dobru volju i razgovarala sa predstavnicima Srba da budu uvek spremni da prihvate dijalog, ali da ono oko čega nema razgovora jeste da Srbi napuste svoja vekovna ognjišta - podvlaču Vučić.