08.09.2023.

13:40

Foto: printskin

Vesti

Vučić: Kad prođu razgovori o KiM, pričaćemo o izborima

Najavio je da će nakon toga biti održani sastanci prvo sa predstavnicima stranaka na vlasti, koje će zamoliti da se razmotre, kako je rekao, svi zahtevi i pretnje bivšeg režima.

- Posle tih razgovora, pošto je tu važna i uloga predsednika Republike, jer je Ustavom slučajno propisano da predsednik Republike na obrazložen predlog vlade raspisuje izbore, u skladu s Ustavom ću doneti odluku - poručio je Vučić.

Ocenio je da je to važno za demokratiju u Srbiji.

- Važno je da pokažemo da smo spremni da poštujemo volju bivšeg režima, mislim da je to jedna izvanredna poruka i našem stanovništvu da kod nas prava manjina i njihovi zahtevi moraju da se poštuju i da je to izuzetna stvar za budućnost Srbije - rekao je Vučić.

Dodao je da se nada da će se tako ponašati i pripadnici bivšeg režima ako dođu na vlast.

- Kada ubedljivo pobede, a oni su ubeđeni u pobedu,ali ćemo videti ko će da pobedi, videćemo da li će oni omogućavati nekom drugom kada oni to budu zahtevali i tražili - naveo je predsednik.

Vučić je čestitao poslanicima Skupštine Srbije što su usvojili veoma važne zakone, posebno onaj koji omogućava lečenje dece i što su izdržali, kako je rekao, sav neprimereni teror u Skupštini i uradili nešto dobro za građane.