13.09.2023.

07:00

Foto: Ata images/Tanjug

Vesti

Hejteri bi da uređuju RTS: Opozicija bi od javnog servisa da napravi svoju pljuvačnicu!

U ovom dopisu, između ostalog, zatražili su novu debatnu emisiju na Javnom servisu Srbije u udarnom večernjem terminu koja bi bila emitovana najmanje tri puta nedeljno, a u kojoj bi jednom nedeljno bio samo predstavnik opozicije!?!

Osim ovoga, opozicionari traže da gostuju i u Jutarnjem programu, 'Dnevniku', emisijama 'Beogradska hronika', 'OKO', 'Takovska '10' i Dnevniku 2.

Jedan od zahteva je i da se političari iz redova opozicije pozivaju u informativne emisije RTS 'bez nužnog prisustva predstavnika vlasti'!?!

Informer

 

I dok se niko iz RTS nije oglašavao povodom zahteva dela opozicije, glavna i odgovorna urednica Studija B Ivana Vučićević kaže da ovo nije prvi put da se opozicija meša u rad Javnog servisa Srbije.

- Oni Javni servis shvataju kao svoj plen. Setite se kako je Javni servis izgledao za vreme njihove vlasti, samo vlast. Danas RTS-om upravljaju isti kadrovi kao u vreme dok su oni bili vlast, nijedan urednik nije smenjen, a Bujoševića je izabrala Demokratska stranka. To jasno pokazuje koliko ova vlast, i sama nezadovoljna radom Javnog servisa, poštuje njegovu nezavisnost. Iako nije prijatno čitati ovakve stvari, lepo je da građani vide šta bi bilo sa Srbijom i njenim institucijama ako je ponovo budu vodili oni koji su je doveli na rub propasti - ističe Vučićevićeva.