14.09.2023.

06:43

Foto: Ata images

Vesti

Porodične malverzacije! Aleksić strpao sebi u džep 54,7 miliona!

Dokumentacija do koje smo došli dokazuje da je Aleksić sa svojom suprugom Marijom Knežević Aleksić i tastom Ljubišom Kneževićem osnovao udruženje građana pod nazivom 'Fond za unapređenje resursa građana', kom su potom silni milioni dinara isplaćivani preko Nacionalne agencije za zapošljavanje i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Ove dve državne institucije predvodili su predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije (URS), odnosno bivšeg G17 plus, čiji je lider bio Mlađan Dinkić, a funkcioner te stranke bio je upravo i Miroslav Aleksić.

Crno na belo

Dokumentacija koju posedujemo ukazuje na to da je Miroslav Aleksić bio član Upravnog odbora nevladine organizacije, dok su njegova žena Marija i tast Ljubiša bili u odboru udruženja.

Aleksić je potom svoja ovlašćenja preneo na drugu osobu, dok su ostali članovi porodice ostali u organizaciji.

Za samo četiri godine, od 2009. do 2012, udruženju Aleksića i njegove familije isplaćeno je 54.726.976 dinara, ili skoro 470.000 evra!

Informer

 

O ovom slučaju, inače, prvi je progovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Sve pljačkaš do pljačkaša, od Aleksića do Lutovca, od G17 do DS. Ovaj iz Trstenika (Aleksić, prim. aut.) sa tastom nema šta nije opljačkao. To je bila koalicija Aleksić i tast - rekao je predsednik države.

Informer

Miroslav Aleksić juče nije odgovorio na naše pitanje za komentar, ali se zato oglasio na Instagramu tvrdnjom da ga predsednik Vučić 'lažno optužuje'.

- Po starom dobrom običaju govorio je laži o meni, kako sam ja ukrao 800.000 evra, ranije je to bilo 300.000. Tu temu najavljuju i njegovi tabloidi, da će tom temom da se bave narednih dana i da rade reciklažu neke izmišljene afere o kojoj je pisao 'Srpski telegraf' još 2017. godine. Ja sam njih tada tužio i pravosnažno osudio zbog laži koje su iznosili u ovom listu, ali njima očigledno ne smeta da nastave da se bave time, sa jednim jedinim ciljem da mi nanesu političku štetu i da pokušaju da me diskredituju - rekao je Aleksić.

Sve se pamti

Komentarišući ove navode, Marko Matić iz Centra za odgovorne medije, na drugoj strani, ocenjuje da je dobro da građani Srbije znaju ko su i čime su se bavili pojedini lideri opozicije u vreme dok su bili deo bivšeg režima.

- Međutim, nije dobro to što se ti isti ljudi nude kao alternativa sadašnjoj vlasti i što na sve načine pokušavaju da se dokopaju vlasti i nastave pljačku državne kase. Na sreću, naši građani nisu baš toliko kratkog pamćenja da bi takve stvari bile zaboravljene. Mislim da će se to vrlo jasno videti na predstojećim izborima - naglašava Matić.