Autor: Informer.rs

13.09.2023.

23:19

Foto: Ata images

Vesti

Ekstremna budalaština: Kurti načisto izgubio kompas, da li je moguće da ovo traži?!

Konkretno, Kurti je na platformi Iks, ranije poznatoj kao Tviter, zatražio da Albanska zajednica u Srbiji "ima pravo na istu pažnju kao i srpska zajednica na Kosovu".

To valjda znači, kako je na primetio marketinški stručnjak Nebojša Krstić, da bi u Srbiji Albance trebalo da terorišemo, da im pucamo u leđa, da ih hapsimo, da im oduzimamo opštine, baš onako kako su Kurti i njegovi poslušnici uradili na KiM (?!)

U međuvremenu je objavljen intervju kosovskog premijera za Dojče Vele, koji je brže bolje preneo tajkunski Danas, u kojem se Kurti još jednom dotakao navodne diskriminacije Albanaca u Srbiji. 

Pri tom, ni jednom jedinom rečju nije se dotako Zajednice srpskih opština.

- Ne želim kršenje prava Srba, ne želim nikakav vid diskriminacije. I sam sam predugo diskriminisan kao Albanac i politički aktivista. Ali, istovremeno ne može biti privilegija kojima bi se drugi diskriminisali. Trebaju nam jednakost, vladavina prava i evropske vrednosti - kazao je on.

Samozvani premijer je ujedno izneo tvrdnju da su Albanaci koji žive u Preševu i Bujanovcu, diskriminisani po raznim osnovama.