Autor: Informer.rs

14.09.2023.

20:00

Foto: Ata images/pixabay.com

Vesti

Albanski analitičar razvalio Kurtija: Zbog slepog populizma ostao je sam i bez podrške

On je rekao da je Kosovo u Evropskoj uniji uvek nailazilo na asimetričan odnos zbog nepriznavanja zemalja, asimetriju koja se još više produbila odlaskom Britanije.

Međutim, prema Maliću, ova asimetrija je razbijena koordinacijom sa Sjedinjenim Američkim Državama, dodajući da je taj princip narušen danas nakon što je Vlada odlučila da se konfrontira i drži predavanja SAD.

Nastavio je da je, da bi populističkim metodama stekla bodove i nahranila nacionalistički ponos, uzastopnim avanturama na severu, Vlada korak po korak uništavala poverenje i kredibilitet svih drugih saveznika, uključujući Nemačku.

Informer

Malići je rekao da je Kurti ostao u ćorsokaku, što je logičan zaključak slepog populizma.

- Kosovo u EU je uvek nailazilo na asimetričan odnos zbog nepriznavanja zemalja i neutralnosti EU prema statusu. Ova asimetrija se još više produbila odlaskom Britanije. Ali Kosovo je tu asimetriju uvek razbijalo kroz koordinaciju sa supersilom kao što je SAD.Ovaj princip je nažalost prekršila današnja vlast koja je odlučila da se suprotstavi i drži predavanja SAD.Da bi populističkim metodama stekao poene i nahranio nacionalistički ponos, uzastopnim avanturama na severu, postepeno je nagrizao i rušio poverenje i kredibilitet svih drugih saveznika, uključujući i Nemačku. Ostavljen sam i bez podrške, on se sada suočava sa rezultatom: zapadno razumevanje Vučića, međunarodna izolacija i papirni suverenitet na severu koji se kreće ka međunarodnom protektoratu. Ćorsokak koji je logičan zaključak slepog populizma - napisao je Malići.