15.09.2023.

11:08

Foto: Peđa Milosavljević/Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Aleksić pravi novi G 17, vraća se na početak karijere - Zajedno sa Ćutom formirao novi poslanički klub

Ovaj poslanički klub će nositi ime Narodni pokret - Ekološki ustanak - Novo lice Srbije, navedeno je u saopštenju.

U Skupštini Srbije došlo je do novog pregrupisavanja opozicije. Nakon što je Miroslav Aleksić sa još četiri poslanika napustio Narodnu stranku, a troje poslanika Ekološkog ustanka, na čelu sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom napustilo Zajedno, doneta je odluka da formiraju novi poslanički klub.

- Kao rezultat zajedničkog delovanja, međusobne saradnje, podudarnih stavova o svim ključnim političkim pitanjima i želje da učvrstimo i proširimo saradnju, obaveštavamo javnost da je u Skupštini Republike Srbije formirana nova poslanička grupa sa nazivom: "Narodni pokret Srbije - Ekološki ustanak - Novo lice Srbije" - navedeno je u saopštenju Narodnog pokreta Srbije, pa je dodato:

- Verujemo da na ovaj način dajemo dodatni impuls, koji nas vodi ka našem krajnjem cilju - smeni aktuelne vlasti na predstojećim izborima. Novu poslaničku grupu čine sledeći poslanici: Miroslav Aleksić, Aleksandar Jovanović Ćuta, Miloš Parandilović, Slavica Radovanović, Danijela Nestorović, Milinka Nikolić, Đorđe Stanković i Borislav Novaković.