16.09.2023.

09:33

Foto: printskrin/tv pink

Vesti

Vučić otkrio razlog kampanje protiv njega: Napadaju me jer se borim protiv lopova u medijima i politici!

Vidim tu hiperprodukciju besmislica, laži, sumanutih napada na mene. Ja sam na to naučio, nekada me je to pogađalo i pitao sam se čime sam to zaslužio. A onda sam shvatio – zaslužio sam zato što se borim protiv lopova i mafijaša koji su vlasnici određenih medija, jer se borim protiv lopova i nepoštenih ljudi u srpskoj politici i što činim stvari jasnim i nedvosmislenim na političkoj sceni. Tako da mi više to ne smeta. Njima je najveći protivnik postao parizer – kazao je Vučić.

Podsetimo, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić objavila je na Tviteru da je prekjuče na portalima objavljeno čak 39 negativnih tekstova o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i to baš u trenutku kada je on bio u Briselu na najtežim razgovorima o Kosovu i Metohiji.

Takođe, samo tokom jedne nedelje (21. – 27. avgust) portali u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka objavili su 124 negativna teksta o predsedniku Vučiću, pokazala je analiza Srpskog portala.

Portal Nova objavio je 61 negativan tekst, portal Danas 40, a portal N1 23, što je gotovo 18 negativnih tekstova o Vučiću dnevno. Reč je samo o tekstovima objavljenim na ova tri portala pronađenim po tagu „Aleksandar Vučić“, pa ne isključujemo mogućnost da ih ima i više.

Sa druge strane, tajkunski mediji u svojim izveštajima o pregovorima u Briselu jasno su stali na stranu premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija.