16.09.2023.

10:08

Foto: Shuterstock/printskrin youtube

Vesti

Ko je bosanski režiser koji je razvio zastavu "velike Albanije": Srbija ga dočekala raširenih ruku, a on pljunuo na sve!

Pre ovog gnusnog incidenta, retko ko je čuo za ovog filmskog režisera. Mnogi smatraju da je ovo bio jedini način kako bi sebe istakao na medijskoj sceni, s tim da jedino delo za koje se zna da je on režirao je film "Bosanski Hoffenheim".

Jasenko Korjenić se inače bavi novinarstvom i režijom dokumentarnih filmova, a živi i radi u Sarajevu. Rođen je u mestu Doboj kod Kaknja, gde je odrastao i proveo detinjstvo.

Koliko je u Beogradu dočekan raširenih ruku govori i činjenica da je krajem oktobra 2021. godine u specijalnom programu dana festivala angažovanog ernografskog filma "Vizantrop"  prikazan i njegov serijal "Laboratorija mira - Minut pozitive". Međutim, ovaj filmski režiser nije uzvratio toplu dobrodošlicu i prijatno gostoprimstvo Beograđana, pa je uradio krajnje gnusnu stvar u svom stilu "zahvalnosti".

Informer

 

S tim da je njegovo delo "Bosanski Hoffenheim" izašlo u javnost 2017. godine, i da od tada ne postoje zvanični podaci o njegovom daljem napredovanju u karijeri, Korjenić je istakao zastavu "velike Albanije" u sred Beograda kako bi dospeo u žižu javnosti i tako sebe medijski promovisao.

Veliki broj građana osudio je ovakav potez jednog čoveka koji sebe predstavlja kao umetnika, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije priveli su ga i on će odmah biti proteran iz Srbije.

Podsetimo, Korjenić je nedavno gostovao na televiziji "N1 BiH" gde je promovisao svoj film, a tokom razgovora, komentarisao je da srpski lideri podstiču na razdor između Srba, Bosanaca i Hrvata.