17.09.2023.

23:19

Foto: printscreen

Vesti

Vučić o Kurtijevoj pretnji da će Srbi da "pate i plate": Nikad ne bi ovako govorio da nema "kart blanš"

Albancima je sve dozvoljeno. Koliko god da se pravili da su oštri prema njima, nisu i suštinski ih podržavaju. Za mene je važno da smo uspeli nekoliko ljudi da izvučemo iz pritvora i da se borimo za one koji su još tamo. Za Trajkovića, Luneta, Božića, za druge Srbe, ni krive ni dužne koji su tamo – rekao je Vučić.

On je gostujući u emisiji Hit tvit na televiziji Pink rekao da je njegov najveći strah pokušaj da se “Srbima u celom regionu nametne krivica“, i to “samo zato što hoće da budu Srbi i svoji na svome“.

Imate medijski linč i progon Srba u Crnoj Gori ako ne žele da se odreknu Beograda – rekao je Vučić i dodao da se nada da će specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru moći “u lice da kaže sve o njegovim trikovima“.

– On može da odlučuje gde će ko da bude na vlasti, ali Srbi ne mogu, ako nisu sa njim saglasni. Ali, to nije prvi put da se suočite sa dvostrukim standardima – ocenio je Vučić.

On je izrazio nadu i da će prilike u BiH da srede i smire i dodao da ne veruje da će predsednik Republike Srpske Milorad Dodik da bude uhapšen.

Ima raznih ideja, sigurno i ta o hapšenju negde postoji. Lično sam razgovarao sa Dodikom oko spuštanja tenzija. Rekao sam da nije problem, ali sam rekao da mi kažu oko čega on to greši vezano za dva člana Dejtonskog sporazuma. Oni su rekli da ne greši, ali da mora da pusti da prođe vreme.

– Prošlo je više od godinu dana i oni su nastavili da pritiskaju RS – rekao je Vučić i dodao da se nada “da ćemo kao narod zajedno to moći da prevaziđemo“.

Na pitanje da li će Aleksandar Vulin da bude smenjen sa mesta šefa BIA-e, on je rekao da to nije istina.

– Kao što nije bio postavljen Vulin, tako neće biti ni smenjen. Možda sam i planirao da ga smenim, ali sad su mu produžili mandat – primetio je Vučić.