18.09.2023.

17:24

Foto: Printscreen kosovo-online.com

Vesti

Kurti je nesposoban i mnogo je pogrešio - objavljeno nekoliko tačaka pogubnih po lažnu državu!

Kurti je na konferenciji za novinare ocenio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, visoki predstavnik za spoljnu politiku EU Žozep Borel i izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak "sinhronizovali" stavove "protiv Kosova" uoči prošlonedeljnog sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Hoti, sada poslanik opozicionog Demokratskog saveza Kosova, na Fejsbuku je naveo nekoliko tačaka u vezi s kojima je Kurti, kako smatra, pogrešio tokom pregovora.

Naveo je da Kurti o dijalogu mora da obavesti tzv. Skupštinu lažne države Kosovo, kako to nalaže skupštinska Rezolucija u kojoj piše da premijer to mora da čini "pre i posle svakog sastanka u okviru dijaloga Kosovo-Srbija".

- Međutim, za dve godine dijaloga premijer je samo jednom informisao Skupštinu i to na sednici koju je tražila opozicija - napisao je Hoti.

Prema njegovim rečima, Kurti je "naneo veliku štetu Kosovu" jer je "degradirao dijalog" koji je "od 'dijaloga za konačni dogovor, pravno obavezujući, za međusobno priznanje i normalizaciju odnosa' " postao "dijalog za upravljanje krizama".

Po oceni Hotija, tzv. Kosovo je prvi put "samo u dijalogu sa Srbijom".

- Izgleda da Vlada Kosova danas nema bliskog saveznika za preliminarne konsultacije, kao što se uvek dešavalo u pregovaračkim procesima Kosova sa Srbijom - napisao je Hoti.