20.09.2023.

10:33

Foto: Tanjug

Vesti

Uzalud se nadaju! Dačić iz Njujorka: Nema šanse za prijem Prištine u UN

- Bez obzira što ima pojedinačnih iskakanja u smislu da predstavnici Prištine zloupotrebljavaju to što ovde mogu da uđu kao gosti, odnosno predstavnici posmatračke misije sa KiM, oni nisu deo zvanične Generalne skupštine. Nema naznaka niti najava da će doći do promene stava kada je reč o većini koja je potrebna za članstvo u UN - rekao je Dačić za Tanjug u Njujorku, gde učestvuje na Generalnoj skupštini UN.

Dačić poslao jasnu poruku - Ne brani međunarodna zajednica Prištinu, oni brane sebe!

Prema njegovim rečima, ova nedelja je svake godine najznačajnija nedelja na svetu, sve članice šalju, njih 193, svoje najviše predstavnike kako bi učestvovali u diskusijama na plenarnom zasedanju, ali i u nizu drugih bilateralnih susreta.

- U tom smislu delegacija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić je prisustvovala otvaranju debate, predsednik će govoriti u četvrtak, mi ćemo tu izneti precizno sve ono što mislimo o pitanjima koja se tiču našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta - naveo je Dačić, dodajući da Srbija veoma pažljivo notira kada neko govori na tu temu, samo što, kako je dodao, oni koji govore na tu temu o potrebi očuvanja teritorijalnog integriteta očito imaju dvostruke standarde kada misle na koje se zemlje to odnosi.

Ivica Dačić se oglasio o zarobljenim srpskim turistima u Grčkoj: Otkrio šta država pokušava da uradi!

- Predsednik će imati čitav niz susreta sa svojim kolegama, ja ću takođe imati čitav niz susreta sa svojim kolegama, sa ministrima spoljnih poslova. Najveću pažnju sam posvetio zemljama sa kojima želim da proverim kakvi su njihovi stavovi vezano za KiM, da li je došlo do nekih promena kada je reč o Kosovu - naglasio je Dačić.