Autor: Informer.rs

20.09.2023.

18:56

Foto: printscreen

Vesti

Vučić iz Njujorka: Siti smo te dvostrane krivice, govoriću o onome što se mnogima neće dopasti!

- Preduzimamo sve što je u našoj moći. Dobro znamo šta nam je posao i kakav nam je posao zaštita interesa našeg naroda. Pozivam sve da reaguju, da urade sve što je u njihovoj moći da Srbi mogu da opstanu na prostoru KiM. Ja sam o tome obavestio, o svemu što se zbiva i španskog premijera, inače iskrenog i velikog prijatelja Srbije. Razgovarao sam ponovo i sa Šarlom Mišelom i sa mnogim predstavnicima EU. Nadam se da će dobro razumeti naše poruke - rekao je predsednik.

- Usklađujemo termine sa korejskim predsednikom, kineskim, važni sastanci. Možemo da očekujemo širu podršku Narodne Republike Kine. Brojimo sada članice saveta bezbednosti, potrebno je 9 da imamo na svojoj strani. U svakom slučaju radimo i reagovaćemo u skladu sa našim interesima i nikome nećemo dozvoliti da završe posao za dan, dva ili tri. U ranim jutarnjim satima po srpskom vremenu ćemo imati veoma značajne sastanke.

O sazivanju hitne sednice UN rekao je da će tražiti sazivanje.

- Sagledavamo sve mogućnosti, svakako ćemo tražiti, videćemo koji će dan biti sednica, pa čak i da neće da nam dozvole, neko mora da nam objasni, jer smo siti te dvostrane krivice. Očigledno je ko je ovde kriv, jasno je to i onima koji podržavaju takvo ponašanje Kurtija, više ne mogu da se kriju iza toga. Razgovarao sam i sa Vučevićem i Mojsilovićem - naveo je predsednik.

- Kao politički veteran, kao neko ko će najverovatnije biti najduže na vlasti, želim da ostavim svoj pečat. Biće u 5 sati popodne po srpskom vremenu, a govoriću činjenice, istinu i verujem da se mnogima neće dopasti - istakao je predsednik.

- Svi se pozivaju na principe, a vi to koristite u skladu sa svojim potrebama. A da mi danas govorite kako je teritorijalni integritet i suverenitet jedne zemlje najvažniji, a nemate principe kada se ruši teritorijalni integritet Srbije. Samo mi tražimo da kako se poštuje u Ukrajini, da se poštuje i kod nas, a to je teritorijalni integritet Republike Srbije. Biće interesantno, ja sam uzeo i izvadio od prethodna dva dana sve što su govorili, od predsednika Bajdena koji je imao veoma dobar govor, usaglasio bih se s njim, samo da nije imao drugu praksu kada je reč o Srbiji. Hoće li za nas biti kasno ili ne to je već drugo pitanje, a možete da vidite da i oni sa zapada i oni sa istoka, dižu glavu i počinju međusobno da se ujedinjuju i da traže svoje mesto pod suncem. To je jedan bespovratni proces. Kako da ekonomija ide napred, da ljudi žive bolje - dodao je šef države.