Autor: Informer.rs

21.09.2023.

19:20

Foto: printscreen

Vesti

Mi imamo svoju politiku, na to sam ponosan! Vučić iz Njujorka: Bauk slobode i bauk nezavisnosti se širi i to više neće moći da se zaustavi!

- Mi imamo svoju politiku. Srbija ima svoju Vlada koja u njihovo ime vodi politiku. Ja sam na to ponosan - rekao je predsednik nakon što je održao istorijski govor u Ujedinjenim nacijama.

- Bauk sloboda i bauk nezavisnosti se širi i to više neće moći da se zaustavi - dodao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je nakon govora u UN rekao da je jasno poručio Antoniu Guterešu da ćemo podržavati agendu za budućnost, i doprinos koji je dat ostvarenju principa UN.

- Imali smo jedan dobar razgovor oko KiM, i upoznao sam ga sa situacijom. Sada ću se naći sa podpredsednikom Kine Hanom Žengom, pa sa Miroslavom Lajčakom. Imaću i nastup na NewsMaxu, duga je noć - rekao je predsednik.

Kaže i da mnogi sada razgovaraju da je Vučić zaostao u prošlosti, dok su ga iz malih zemalja mnogi lideri pozdravili.

- Da li će to doprineti bilo čemu, neće, ali će osnažiti poziciju Republike Srbije. A to je da znaju da znamo, i da razumeju da mi razumemo. Da ne pokušavaju da misleći da ne shvatamo ili ne razumemo, da dobiju ono što hoće - kaže Vučić.

Predsednik je rekao da se neće promeniti to što veliki rade šta hoće.

- Rekao sam ono što stvarno mislim, i ono što stvarno radimo. Srbija ima samostalnu politiku. Narod i građani Srbije imaju svoju vladu koja u njihovo ime vodi politiku. Naše je da radimo svoje i čuvamo svoje. Dolaze neka druga vremena - kaže on.

Vučić je dodao da je zabrinut zbog situacije na KiM, i da je imao bezbrojne sastanke sa predstavnicima SAD, i da je iskazao ogromnu zabrinutost i strah.

Na izjavu Petera Stana da se mora formirati ZSO što pre, Vučić je kratko rekao: "Dobro jutro, Kolumbo".

- Oni hoće da se ja ne osvrćem na bombardovanje, na proglašenje nezavisnosti Kosova, da prestanem da se okrećem prošlosti. Oni hoće da mi sve to stavimo u jedan fajl i priznamo Kosovo. Ako to neću da uradim, onda će imaju svoje neke organizacije njihove koje mogu da reaguju - kaže Vučić.