Autor: Informer.rs

21.09.2023.

20:26

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

Slobodarski srpski narod ponosan je na Vučića! Petković o istorijskom govoru u UN: Predsednik je hrabro razobličio licemerje mnogih!

- Cela Srbija, a posebno srpski narod na KiM, ponosni su na svog predsednika Aleksandra Vučića i njegov istorijski govor na #UNGA gde je jasno poručio da Srbija neće ustuknuti u borbi za svoje državne i nacionalne interese na #KiM, jer upravo tako brani i principe na kojima počiva sistem #UN - napisao je on na Tviteru

- @predsednikrs objasnio je čitavom svetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja, koja svoju politiku temelji na principima nezavisnosti, morala, doslednosti i načelima međunarodnog prava, koja moraju da važe za sve - i one velike i one male - dodao je Petković.

Kako je istakao, ceo svet je imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na #KiM i zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti...

- I o tome će u predstojećim nedeljama i mesecima Srbija u #UN još govoriti, na ozbiljan, detaljan i argumentovan način - podvukao je Petković.

- Ostaće zapisano da je predsednik Vučić na najznačajnijoj svetskoj političkoj govornici snažno, hrabro i argumetovano razobličio licemerje mnogih koji, s jedne strane, podržavaju tzv. nezavisno "Kosovo", a s druge strane  se odlučno zalažu za poštovanje međunarodnog prava u slučaju Ukrajine. Slobodarski narod u Srbiji je danas bio posebno ponosan na predsednika Vučića, a svoje oduševljenje nisu krile i brojne slobodarske države koje su godinama čekale na ovakav govor u UN - zaključio je direktor Kancelarije za KiM.