22.09.2023.

08:38

Foto: Tanjug AP

Vesti

Vi principe nemate, a mi naša načela ne menjamo! Kako je Vučićev govor protresao najjače sile sveta (VIDEO)

Predsednik Srbije je govorio o dvostrukim aršinima, kako pricipi važe onda kada to odgovara velikim silama, kao i da su baš te velike sile pogazile međunarodno pravo kada su odlučile da bombarduju našu zemlju i da priznaju jednostranu nezavisnot tzv. Kosova.

Vučićev govor protresao je najjače sile sveta, dok istovremeno lideri nekih zemalja iz okruženja ne smeju ni da se usude da pomisle, a kamo li da izgovore ono što je šef srpske države.

Predsednik Srbije je stao pred njih i u oči im rekao istinu, dok su se oni nervozno vrpoljili u klupama Ujedinjenih nacija:

- Svi oni koji su počinili agresiju protiv Srbije danas govore o teritorijalnom integritetu Ukrajine, kao da mi nismo podržali integritet Ukrajine. Mi naša načela i principe ne menjamo, bez obzira na vekovno prijateljstvo sa Ruskom federacijom. Ali kad pitate njih za to što su uradili mojoj zemlji, oni nam poručuju da se ne vraćamo u prošlost. Znate, načela se ne menjaju u odnosu na jedne ili druge, već na sve, a ako se to ne čini - onda to više nisu načela! - poručio je srpski predsednik.

Ceo govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića možete pročitati OVDE.