22.09.2023.

15:47

Foto: SNS

Vesti

Ne umeju da se bore za državu - Đurić: Borko Stefanovć naneo štetu Srbiji

Ovo u saopštenju ističe Nevena Đurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

''Nije uspeo da izdrži ni jedan dan i već je osuo paljbu na temu istorijskog govora predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama. 

Dok razmišlja o tome ko je šta shvatio, a ko nije, jedno je sigurno: Borko sa svojom bolumentom iz bivšeg režima nikada neće shvatiti šta znači boriti se za svoj narod, državu i voditi računa o njenim interesima.

On će ostati upamćen samo po tome kakav i koliki su negativan efekat njegova nedela nanela Srbiji! Samo jedno u nizu je postavljanje granice između Srba na Кosovu i Metohiji i Srba u Centralnoj Srbiji, dok se on švrćkao po kojekakvim luksuznim prodavnicama po belom svetu! Uz to on je direktni saučesnik katastrofalnih sporazuma sa Prištinom - lične karte, carinski pečat, priznavanje univerzitetskih diploma...

Takav ološ je sebi dao za pravo da nešto prigovori čoveku koji se za Srbiju bori - svim svojim bićem, srcem i dušom!

Govor je samo istina o poziciji Srbije koju do sada niko nije imao hrabrosti da izgovori, a koja se zasniva na osnovnim principima i načelima Ujedinjenih nacija.

Žalosno je što danas pojedinci poput sada Borka, nekada Borislava, koji su bili u prilici da odlučuju o budućnosti Srbije, ne žele čak ni da se potrude da ne otežavaju poziciju svoje zemlje!

Dovoljno je bilo da ćute, slušaju i pokušaju da razumeju.

Iako je to gotovo nemoguće. 

Da su išta razumeli ne bi sebi dozvolili da trguju našom Srbijom i našim Кosovom i Metohijom. 

Takvi su oduvek imali razumevanja samo za jedno - za njihove lične interese i njih su stavljali uvek na prvo mesto i  ispred svega!

Zato danas građani Srbije o njima imaju samo jedno mišljenje, nepromenljivo - nikada se više takve štetočine Srbiji neće ponoviti!'', piše u ovom saopštenju.